Sådan sparer du penge på dit mobilabonnement

En mobiltelefon er blevet en uundværlig del af vores liv og det er uden tvivl det stykke elektronik vi bruger allermest i vores hverdag. Det er ikke så underligt, telefonen har udviklet sig hastigt fra udelukkende til at kunne ringe, så skrive sms og sende mms, til nu hvor det er en lille bærbar computer med lynhurtigt internet og databehandling på linie med en computer.

Den store teknologiske udvikling inden for mobiltelefoni skærper kravene til både netværk og abonnement som du har tilknyttet din mobil. Det kræver de rette forbindelser og ikke mindst de rigtige priser på abonnementet, for at du kan få mest muligt ud af din smartphone. Et forkert abonnement til din nye mobil, kan sætte en stopper for meget af det sjov du kan have med telefonen og det kan samtidig blive en dyr fornøjelse hvis du ikke har fået udvalgt det bedste abonnement til dit behov økonomi og ikke mindst telefon.

Dit forbrug afgør valget af mobilabonnement

Når du skal skifte til et nyt mobilabonnement er der flere ting der spiller ind i valget af det helt rigtige abonnement. Det anbefales altid at du undersøger hvad dit reelle forbrug er inden du vælger at skifte til et nyt teleselskab.

Du kan starte ud med at kortlægge hvor meget du egentlig bruger din mobil og de forskellige tjenester på den:

  1. TaletidTaletiden er den tid du snakker i mobilen, hvor du har ringet op til andre vel at mærke. Du skal altså ikke kigge på den samlede tale på en måned, men den samlede taletid på udgående opkald, hvor det er dig der har ringet til andre. Du kan finde forbruget af udgående tale under indstillinger – statistik – forbrug – taletid på langt de fleste mobiler og både på Android og Iphone.
  2. Mobildata: Dit forbrug af mobildata på 3G, 4G og snart 5G er ofte afgørende for dit valg af abonnement og teleudbyder. Der kan være stor forskel på både dækningen og prisen på mobildata fra udbyder til udbyder. Du kan starte med at se dit forbrug af mobildata i indstillingerne på din telefon under indstillinger – mobildata – forbrug. Det er kun dataforbruget på mobildatanetværket du skal tælle med. Dataforbrug på wifi har ikke nogen indflydelse på dit valg af abonnement eller udbyder.
  3. SMS/MMS: Førhen var priserne på sms og mms-beskeder er vigtig faktor når man skulle ud og skifte teleselskab. Dengang betalte man pr stk og priserne kunne variere meget fra selskab til selskab. I dag er der fri sms og mms inkluderet i langt de fleste nye abonnementer og det er ikke noget vi har så meget fokus på. Hvis du vil have et taletidskort eller et meget billigt abonnement hvor du betaler pr besked du sender, kan det være smart at have styr på dit forbrug af beskeder også. Du kan finde dit månedlige forbrug af beskeder uder Indstilligner – statistik – forbrug – beskeder.
  4. Musiktjenester: Hører du meget musik på mobilen, eller computeren for den sags skyld, kan det være en stor fordel og besparelse at vælge et nyt abonnement med inkluderet musik såsom Spotify eller Tidal. Du kan tit spare en del penge, ved at have det samlet i en pakke som et abonnement med musik, fremfor at have det hver for sig. Samlerabatter er velkendte inden for telebranchen og er værd at kigge på når du skal skifte.
  5. Streamingtjenester: Hvis du er en af de mange der ser rigtig meget tv og serier på din mobil, Ipad eller computer kan du spare mange penge ved at vælge et abonnement hvor du har TV og streaming inkluderet i prisen. Den samlede pris er ofte det samme som du skulle give for streamingtjeneste alene, og du har på den måde gratis mobilabonnement.

Når du har kortlagt dit forbrug af tale, data, beskeder og diverse underholdnings og musiktjenester er du langt bedre rustet til at vælge det rette abonnement hos det rette teleselskab. Det tager ganske få minutter at finde ud af sit præcise forbrug, da alle mobiltelefoner logger dit forbrug.

Mange bliver faktisk ret overraskede over hvor meget de egentlig bruger deres telefon og man har ofte et noget større forbrug end man egentlig går og forestiller sig. Du kan altså gøre dig selv en tjeneste ved at bruge et par minutter på at gennemse hvor meget du bruger af de forskellige ting inden du kaster dig ud i at sammenligne abonnementer og tilbud med hinanden.